tr50px.png
FacebookTwitterLinkedinYoutube
Please update your Flash Player to view content.

PBLS Kinderreanimatie

Algemeen

PBLS betekent: Pediatric Basic Life Support. Dat wil zeggen het reanimeren van pasgeborenen, baby's en kinderen. Pasgeborenen, baby's en kinderen vormen in de reanimatierichtlijnen een aparte groep. Bij hen berust de oorzaak van een circulatie stilstand vaak op basis van een ademhalingsstoornis. De benadering van een zuigeling of kind is in zijn geheel ook anders ten opzichte van volwassenen.

De benadering en handeling is aangepast op de oorzaak en de grootte van het lichaam van pasgeborenen, baby's of kinderen. Direct handelen bij een levensbedreigende situatie is absoluut van levensbelang! De PBLS training van AEDdocent is daarom erg praktijk gericht. Hiervoor is een aparte training ontwikkeld. De training bestaat uit het kunnen toepassen van de elementaire reanimatie, zowel in theorie als praktijk. Tijdens de training leert men specifiek hoe pasgeborenen, baby's en kinderen te reanimeren en hoe te handelen bij een ademhalingsstoornis ten gevolge van een verslikking of verstikking.

 

Doelgroep

Iedereen die de basis vaardigheden levensreddende handelingen wil leren bij pasgeborenen, baby's of kinderen. Een absolute must voor mensen die beroepsmatig met pasgeborenen, baby's en kinderen werken.

 

Doelstelling

De doelstelling van deze module is:

• Eerste hulp verlenen aan pasgeborenen, baby's of kinderen met bedreigde vitale functies of het verlies van vitale functies.

• Hoe te alarmeren en samenwerken met ambulancedienst en politie.

 

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Volgorde van handelen bij eerste contact met pasgeborene, baby of kind

• Vaststellen van circulatiestilstand

• Reanimeren (combinatie van beademen en hartmassage, wijze van hartmassage)

• Stelpen van ernstige bloeding

• Shock preventie en behandeling

• Het stabiliseren van een bewusteloos kind, pasgeborene of baby

• Volgorde van handelingen bij verdenking luchtwegobstructie door vreemd voorwerp

 

Eventueel kunnen wij bij deze training enkele EHBO bij kinderen feiten behandelen. Dit is in overleg.

 

Toelatingseis

Er zijn geen toelatingseisen.

 

Opleidingsduur

De opleidingsduur is 1 dagdeel, zo'n 3,5 uur.

 

Opleidingslocatie

Wij hebben in Den Haag Centrum en in Voorburg een trainingslocatie. Beide locatie's hebben voldoende gratis parkeermogelijkheid en zijn eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Uiteraard kunnen wij de training ook Incompany (bij u in het bedrijf) geven of gewoon bij u in uw huiskamer.

 

Aantal deelenemers

Minimaal 5, Maximaal 12 personen. Wenst u een training voor een grotere groep, neem dan contact met ons op. In overleg is veel mogelijk.

 

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een competentietoets conform de richtlijnen van de NRR, onder toezicht van een gecertificeerde instructeur. De geslaagde deelnemer ontvangt het diploma van de NRR. Het diploma is 2 jaar geldig, maar wij adviseren om jaarlijks een herhalingstraining te volgen.

 

Kosten

Voor PBLS/AED kinderreanimatie € 60,-* per persoon voor particulieren.

Bedrijven en instellingen op basis van offerte.

*prijzen exclusief 21% BTW, inclusief een officieel lesboekje, certificaat en een leuk, nuttig presentje.