tr50px.png
FacebookTwitterLinkedinYoutube
Please update your Flash Player to view content.

Folder van AEDdocent

Leer reanimeren

Leer reanimeren onder deskundige begeleiding. Per week worden in ons land ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Als niet direct wordt ingegrepen staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt. Door een eenvoudige training te volgen bij AEDdocent, kunt u een leven redden. De instructeurs van AEDdocent leren u te reanimeren en een AED te gebruiken door middel van een praktische training.

De training

Binnen de training staat u als cursist centraal. AEDdocent werkt dan ook uitsluitend met kleine groepen, maximaal zes deelnemers per instructeur. Zo wordt de tijd optimaal benut en kunt u de vaardigheden goed eigen maken. AEDdocent biedt een veilig leerklimaat en past de training aan op de doelgroep. Alle trainingen zijn gebaseerd op de vaardigheden die nodig zijn bij acuut levensreddende handelingen. Korte presentaties en theorie worden afgewisseld met demonstraties en vaardigheidstrainingen. Een training zal totaal ongeveer drieënhalf uur duren, dit is inclusief het examen. De trainingen die wij geven kunnen wij ook verzorgen bij u op locatie.

Professionele instructeurs

AEDdocent is opgericht door twee intensive care verpleegkundigen. Zij hebben ruime ervaring op de intensive care en hebben veel ervaring in de acute zorg. Hierdoor kunnen ze de theorie goed onderbouwen met voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. Ook hebben ze regelmatig te maken met patiënten die gereanimeerd zijn. De instructeurs weten hierdoor hoe belangrijk het is dat reanimatievaardigheden goed worden aangeleerd. Om ook anderen te leren reanimeren, hebben onze instructeurs de erkende BLS/AED instructeursopleiding gevolgd. Hierdoor zijn ze bevoegd om de lessen Basic Life Support (BLS) en AED (Automatische externe defibrillator) bediening te geven. AEDdocent werkt volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad en de ERC (European Resuscitation Council).

Lesmaterialen

De materialen om de verschillende BLS/AED handelingen optimaal te oefenen zijn aanwezig. U oefent op oefenpoppen en met een trainings-AED. Elke training wordt ondersteund met een hand-out of syllabus welke voldoet aan de eisen van de European Resuscitation Council (ERC) en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Tegen meerprijs kan een lesboek worden aangeschaft.

Toetsing

De training wordt afgesloten met een praktijkexamen. Na het met goed gevolg afsluiten hiervan ontvangt u een certificaat. Ieder jaar dient u een herhalingstraining van minimaal twee uur te volgen, zodat het behaalde certificaat zijn geldigheid blijft behouden.

Hygiëne

folder

Reinigen van de mond bij onze poppen is niet nodig. Iedere cursist werkt met een eigen gezichtsmasker voor maximale hygiëne. Het gezichtsmasker voorkomt dat de ingeblazen lucht terugstroomt richting de cursist. Na gebruik wordt de pop gereinigd en gedesinfecteerd. Hierdoor is de kans op besmetting met virussen of bacteriën vrijwel niet mogelijk.

Kosten

Voor BLS/AED volwassenen € 45,-
Voor PBLS/AED kinderreanimatie € 60,-
Voor een gecombineerde training
(volwassenen- en kinderreanimatie)
€ 90,-
Voor de jaarlijkse herhalingstrainingen
(zowel BLS/AED als PBLS)
€ 45,-
Voor de jaarlijkse herhalingstraining PBLS € 60,-
Voor de jaarlijkse herhalingstrainingen gecombineerde training
(volwassenen- en kinderreanimatie)
€ 90,-
Alle prijzen exclusief 19% BTW en per persoon

 Download de folder


AEDdocent verzorgd ook trainingen bij u op locatie. Onze instructeurs kunt u als opleidingsinstituut of instelling ook inhuren. Alle bedrijven en instellingen kunnen contact opnemen voor een offerte. Wilt u meer informatie?

Laat ons gerust terug bellen of neem zelf vrijblijvend contact op met AEDdocent.

Graag tot ziens bij één van onze trainingen!